Maria van Balen

Wie is Maria van Balen

Mildheid voor je zelf en acceptatie van wat er is, zijn de belangrijkste elementen in mijn huidige begeleiding. Doordat we meestal streng oordelen over onszelf en moeilijk kunnen accepteren hoe het nu is, kan er geen ruimte ontstaan voor verandering en groei.
Ik zie het als mijn taak om daar ruimte voor te maken. Ik weet door ervaring dat iedereen in de kern zelf het beste weet wat goed voor je is. Meestal zijn we het contact daarmee ergens kwijtgeraakt. De ervaring van die ont-dekking, door degene die ik begeleid, is voor mij iedere keer weer een enorme inspiratie.

Ik werk al meer dan 20 jaar in de gezondheidszorg in diverse leidinggevende functies en ben daarnaast opgeleid als Gestalttherapeut en Mindfulnesstrainer.
Ik heb een bijzondere belangstelling voor het begeleiden van mensen met een levensbedreigende ziekte en het omgaan met verlies. Leren zijn met de kwetsbaarheid van het leven is waar het mij om gaat. Met die kwetsbaarheid worden we geconfronteerd bij ziekte maar ook in andere situaties in ons leven. Als het ons lukt te accepteren dat we kwetsbaar zijn, opent het ons hart, maakt het ons milder en zorgt het ervoor dat we echt en diepgaand contact kunnen maken met onszelf en de ander. Vreemd genoeg maakt dat ons juist krachtig.

Dat is Leven